address

1047 Budapest,
Baross u. 99.

VENTIMILL Darálók

Keverőüzemek, farmergazdaságok, őrlőigényének kielégítésére kifejlesztett alapgép, amely a kalapácsos daráló gépek új generációját képviseli. A VKT típusú kalapácsos darálók elsősorban növényi eredetű anyagok aprítására alkalmasak, de alkalmazhatók olyan ásványi anyagok aprítására is, amelyek  a szénacéllal történő érintkezés folytán nem lépnek kémiai reakcióba.

A szemestermény szívással kerül az őrlőtérbe, az őrleményt a VENTIMILL daráló gépbe épített ventilátor továbbítja a leválasztóciklonba. Az anyag centrikus bevezetése és a körrosta kitűnő hatásfokot és nagy teljesítményt biztosít.

 A VENTIMILL daráló csak légszáraz, vagy legfeljebb 14 % nedvességtartalmú anyagok aprítására alkalmasak. A daráló idegenanyag elleni védelme érdekében a rávezetett anyagot nagyságszerinti osztályozóval meg kell tisztítani, valamint a vas és kőkiválasztást az anyaghalmazból biztosítani kell. A gép vibrációt felfogó gumirugókra van szerelve.

A gépek család-elv szerint 5 nagyságban készülnek: VKT-7,5; VKT-11; VKT-15; VKT-18,5; VKT-22 típus. A típusjel melletti számok a villanymotorok meghajtó teljesítményét jelentik kW-ban. Az anyag mozgatása pneumatikus úton történik.