address

1047 Budapest,
Baross u. 99.

Intenzív nedvesítő hidromix

Az intenzív gabonatisztítás és gabonaőrlés-előkészítés nélkülözhetetlen alapgépe. A rotor és az anyagtovábbító elemek intenzív munkája 4-6% vízadagolást tesz lehetővé úgy, hogy a pihentetési idő minimálisra rövidíthető.

A forgórész kialakítása olyan, hogy a nedvesítés során az egészséges szemek törését kizárja, de biztosítja minden gabonaszemnek az egyenletes vízhozzáadást. A beömlőgaraton keresztül érkező anyag a keverőtérbe jut. A beömlőgaratban van egy ellensúllyal ellátott pillangószelep, amely az anyagáramlást érzékeli. Amíg a garatban akadálymentesen folyik az anyag, addig a pillangószelep kibillen az egyensúlyhelyzetéből, és a tengelyére szerelt kar az elektromos közelítéskapcsolót elhagyja.

A beállított vízmennyiség a gabonára folyik. Ha az anyagáramlás megszűnik, a pillangószelep egyensúlyi helyzetbe billen, és a közelítéskapcsoló jelez. A motor leállásakor  a rotaméter elé szerelt  elektromágneses szelep a víz útját elzárja, így megakadályozza a gép vízzel való elárasztását. A szükséges vízmennyiséggel összekevert anyag a keverőház végén lévő kiömlőnyíláson keresztül távozik a keverőtérből.

Az anyaggal érintkező felületek rozsdamentes acélból készülnek. Anyagkimaradás esetén csappantyúval vezérelt mágnesszelep a vízadagolást elzárja.

A gép tartozékai: anyagérzékelő, mágnesszelep, rotaméter.