address

1047 Budapest,
Baross u. 99.

Cellás Adagoló – Légelzáró

Szemcsés anyagok pneumatikus rendszerű (pl. malmokban gabona, őrlemény) szállításánál anyagleválasztó ciklonokhoz, porszűrőkhöz alkalmazott forgócellás adagoló szerkezet, amelynek célja, hogy a leválasztott anyagot a ciklonból kiengedje, de külső levegő behatolását (szívóüzemű rendszernél) megakadályozza. A külső légtérből a ciklonba beáramló levegő anyagrészecskéket vihet magával és ezzel rontja a ciklon leválasztási hatásfokát. A beáramló levegőt a ventilátornak el kell szállítania, ami többlet energiafogyasztást jelent, s a szállítás gazdaságosságát rontja.

A légelzáró lényegében lapátos-forgócellás adagoló, amelynél a forgó- és állórészek pontos megmunkálása és illeszkedése biztosítja a legkisebb résveszteséget. Különböző szemes termények, lisztek, darák, porok, granulátumok adagolását végzi. Egyszerű kezelhetőségű gép, karbantartási igénye csekély. Háromféle nagyságban gyártjuk, a méret meghatározása a technológiai teljesítményigénynek megfelelően történik.

Ház anyaga:

  • öntvény (LE-15 és LE-20);
  • szénacél (LE-30)

Forgórész anyaga:

  • hegesztett acél vagy
  • rozsdamentes acél

Amennyiben a berendezés robbanásveszélyes környezetben kell, hogy üzemeljen, abban az esetben ATEX (2014/34/EU irányelve) kivitelben is gyártjuk, zóna 21-es besorolásig.

Átmérő: Ø 150 mm; Ø 200 mm; Ø 300 mm

Teljesítmény: 7 – 30 liter/fordulat

Beépített elektromos teljesítmény: 0,25 – 1,5 kW