address

1047 Budapest,
Baross u. 99.

Serleges Felvonó (kisüzemi)

Az ömlesztett anyagok függőleges gépi szállítását megkövetelő iparágak nélkülözhetetlen gépe a serleges elevátor. A gép konstrukciójának egyszerűségénél fogva könnyű szerelést, megbízható üzemeltetést és kényelmes karbantartást biztosít. A teljesen zárt konstrukció megakadályozza a kiporzást és a balesetet. A berendezés szállítási teljesítménye 20-55 t/h (750kg/m3 fajsúly mellett) és max. 30 méter magasságba tudnak anyagot felhordani

Az általunk gyártott serleges felvonó önhordó kivitelű felvonó.  Az M jelű felvonók kezelőpódiummal, feljáró hágcsóval, szerződés szerint fix vagy kötél kikötéssel készülnek. Az önhordó felvonókat malmokban, takarmánykeverő üzemekben és olyan helyeken alkalmazzák, ahol port vagy szemcsés anyagot kell függőlegesen folyamatosan szállítani.

A serleges felvonó speciális kialakítású műanyag/fém serlegekkel készítjük. A serlegek végtelenített textilbetétes gumihevederre vannak felcsavarozva. A berendezés korszerű szerkezeti elemek felhasználásával készül. A hajtódobot a fogaskerekes hajtómű tengelykapcsolón keresztül , vagy lánchajtással hajtja. Gépeinket szénacél és rozsdamentes kivitelben is gyártjuk.

A hajtódob másik tengelyvégére visszafutásgátló van felszerelve a 10 t/ó teljesítményűnél nagyobb és 10 m szerkezeti magasság feletti gépnél, amely megakadályozza a felvonóheveder visszafutását, áramkimaradás, vagy leállás esetén. A cserélhető kopólemez, valamint a kétoldalt 2 méter hosszan nyitható szár a karbantartást és a felszerelést teszi egyszerűvé.

Zsíros, tapadós anyagok szállításakor (jellemzően extrúder utáni fehérje feltáráskor) jelentkezik az a probléma, hogy a szállítandó anyag feltapad a dob felületére, amibe beletapad a heveder is, így „kikezdve” a hevedert az elkezd foszlani, szakadozni. Erre a problémára nyújt megoldást az új kalickás kialakítású felvonódobunk.