address

1047 Budapest,
Baross u. 99.

Takarmánykeverő üzemek

A Malomipari Gépgyártó Kft. (MAG) takarmányipari gépgyártási tevékenysége a táp gyártás valamennyi fázisához kapcsolódik. A takarmányok, a premixek, mikrokomponensek, gyógyszeradalék anyagok gyártásánál a szigorú takarmány törvény betartása a cég alaptevékenységéből ered, hiszen malomipari gépeink zömmel élelmiszerhigiéniai minősítéssel is rendelkeznek.

TAKARMÁNYKEVERŐ PREMIX ÜZEMEK

Tevékenységünk kiterjed: Mikrokomponens, panel gyártás, követelménytől függően kézi, automatikus számítógép vezérlésű, nagypontosságú mérlegeléssel adagoló berendezések, alapgépként figyelembe véve a speciális turbókeverő gépet.

Premix gyártás:

a homogén, alacsony Cv értéket biztosító, két perces keverési idővel keverő Szuper gyorskeverőnk, ennek a műveletnek az alapgépe. Gépünket használják állványos premix keverőbe, automatikus üzemű 2000 kg/adag előállítását biztosító nagyüzembe.

Takarmánygyártás:

Berendezéseink baromfi, sertés, marha, haltáp keverőüzemek gépparkjában megtalálhatók. Alkalmazott gépeinket tartós, 24 órás üzemeltetésre tervezzük és gyártjuk. Technológiánkat úgy választjuk meg, hogy az előállított táp alkalmas legyen más – más fajú és életkorú állatok homogén takarmányának előállítására. Gépeink, berendezéseink lényeges jellemzője a keverési egyenletesség, az állandó összetétel, a keretszennyeződés mentesség.

Néhány példával kívánunk az Önök segítségére lenni új üzemük létesítésénél (vagy meglévő rekonstrukciójánál). 2-3 t/ó üzemeket ajánlunk olyan vállalkozásoknak, ahol a tápot döntően saját alapanyagból, saját állattartásnál használják fel. Tároló tartályokat hengeres kivitelben, sík fallal ajánljuk, ezek egyedi gyártásúak, míg hullámosított lemezből készült tartályokat ajánlunk az egyszerűbb követelmények teljesítéséhez. Egyenletes tápösszetételt számítógépes vezérlőrendszer biztosítja.

A szemestermények darálását túlméretezett, nagy aktív felületű darálóval ajánljuk azért, hogy az extrém táp összetétel esetén, a daráló kapacitás elégséges legyen. Az alapanyagok keverésére 1:100000 homogenitású, 5 perces keverési idejű, ellenáramos keverőgépet ajánlunk. Az adagolási pontosság figyelmen kívül hagyása, össze nem kevert tápot, állathullást okozhat.

Épület javaslat tartalmazza az üzemeltetési biztonságot nyújtó, alap és készáru raktárokat. Figyelembe vesszük a bővítési lehetőségeket. Bővítési lehetőségként említjük a granuláló, morzsázó beépítését, zsákoló és külső alapanyag és készárú tárolókat. 5 t/ó teljesítmény feletti üzemek tároló kapacitása, daráló teljesítménye igény szerint változik. Ellenáramos keverőgép helyett ajánljuk a 2 perces keverési idővel dolgozó lapátos keverőgépünket, mely premix gyártás esetén is biztosítja a megkívánt homogenitást.

NEDVES ÉS FOLYÉKONY TÁPOK

A Malomipari Gépgyártó Kft. (MAG Kft.) magáévá tette az utóbbi években – energia megtakarítási okok miatt – terjedőben levő és országos programmá váló szárításnélküli kukorica tárolás jelentőségét, folytatva az Élelmiszeripari és Gépgyártó Vállalatnál (ÉLGÉP) szerzett több évtizedes tapasztalatát.

Hagyományos takarmánykeverő üzemi profiljához csatlakozóan a MAG Kft. a nedvesen tárolt kukorica feldolgozásának, egyéb száraz vagy folyékony komponensekkel komplett tápokká történő keverésének témakörében érdekelt.

A nedves kukorica feldolgozására alkalmas technológiákat részben a keverőüzemekben és malmokban használatos gépészeti berendezésekből (szállítóeszközök, adagolók, tartályok, stb.), részben pedig kimondottan erre a célra kialakított gépekből állítja össze.

Ezek a technológiák a felhasználó mezőgazdasági üzemek igényei és pénzügyi lehetőségei szerint bővíthetők vagy szűkíthetők, illetve többféle változatban kialakíthatók.

Az ismertetett egyedi gépek a nedves kukorica feldolgozás speciális gépei, amelyek komplett technológiákba is beépíthetők, de egyedileg is megrendelhetők.

A MAG Kft. a felhasználók rendelkezésére áll nedves kukorica feldolgozó üzemi technológiák, berendezések, gépek tervezésével, gyártásával, szerelésével és üzembe helyezésével, egyedi igények esetén is.

Megkeresés esetén állunk rendelkezésükre a szárítás nélkül tárolt kukorica nedves úton történő feldolgozására, komplett tápgyártás céljából.