address

1047 Budapest,
Baross u. 99.

Rólunk

Cégtörténet

Cégünk alapítói a rendszerváltás előtt az Élelmiszeripari Gépgyár és Szerelő Vállalat (ÉLGÉP) munkatársai voltak, szakmai tudásukat itt szerezték meg az évek során. Az ÉLGÉP hanyatlásának kezdetekor 10 kolléga megalapította 1989-ben a MAG Malomipari Gépgyártó Kft.-t. A MAG Kft. a 90-es években főként serleges felvonók gyártására specializálódott, majd az évek során saját fejlesztésű gépekből kisebb üzemek, malmok tervezése és gyártása felé is terjeszkedett. Termékpalettánk az évek során folyamatos továbbfejlesztésen esett át annak érdekében, hogy az adott kor és technológia igényeinek megfelelően, a lehető leghatékonyabb módon lássák el a feladatukat.

A jelen és a jövő

A MAG Kft-ben a 2021-es év során tulajdonosváltás ment végbe. A korábbi 3 alapító tulajdonost egy korábbi elektromos alvállalkozó váltotta, Tallér Zoltán, aki 25 éve kapcsolatban állt a céggel. Mára kizárólagos 100%-os magyar tulajdonban lévő, családi vállalkozásként működünk. A tulajdonosváltás szemléletváltást is hordozott magában. Jelenleg több mint 20 kollégával együtt dolgozunk közösen a megrendelők maximális elégedettségéért.

Tevékenységünk

Megalakuláskor az alapítók a következő célt jelölték meg: Vevő igénye szerint komplex szolgáltatás biztosítása: tervezés, szaktanácsadás, gyártás, szerelés, üzembehelyezés, betanítás. A legkorszerűbb technikai megoldások (pl.: vibrációs technika stb.) figyelembevételével a kor igényét kielégítő, korszerű, versenyképes gépeket igyekeztünk kifejleszteni.

Fókuszban:

  • Gépgyártás, malmi és keverőüzemi berendezések gyártása, komplex létesítmények megvalósítása, búza és kukorica őrlő üzemek, keverő üzemek tervezése és kivitelezése van.
  • Tároló és tisztító berendezések szemes és poros anyagokra.
  • Speciális üzemek, melyek gépigényét az alaptevékenység során gyártott berendezések változtatás nélkül, vagy kis változtatással kielégítik (kávé, fűszer, maláta, cukor, napraforgó, vetőmag stb.).

Az általunk gyártott gépek, berendezések magyar mérnökök – munkások legjobb tudásának és lelkiismeretes munkájának az eredménye. A MAG KFT rendelkezik az MSZ EN ISO 9001:2015 szerinti tanúsítvánnyal, amely biztosítja megrendelőink számára, hogy a részükre legyártott gépek, berendezések a lehető legmagasabb műszaki színvonalat képviseljék. Gyártmányainkba beépített gépelemeket kizárólag EU tagországban, vagy Észak-Amerikában gyártó partnertől vásárolunk. Gyártásunk során nem építünk be gépeinkbe Közel-; Távol-Keletről származó alkatrészeket.

Üzemeinket és gépeinket igény esetén komplex, az Ipar 4.0 követelményeit kielégítő vezérléssel látjuk el. A legkülönbözőbb igényeknek megfelelően üzemeink alkalmasak adatgyűjtésre, statisztikai adatok mentésére, riasztások küldésére e-mailben. Az érintőképernyős folyamatábrák segítségével könnyű kezelhetőség érhető el, a komplex hibakezelésnek köszönhetően az üzemzavarok rövid időn belül elháríthatók.

Víziónk

Mottónk az: „Úton a jövő felé” magába foglalja a több mint fél évszázados malomipari tudás megőrzését és további fejlesztését. Mindemellett számunkra fontos cél az olyan iparágakba való betörés, ahol a cég korábban nem reprezentálta magát; ilyen például az újrahasznosítási iparág, melyben módosított alapgépeink kiválóan helyt tudnak állni mind osztályozási, mind darálási/aprítási feladatokban.