address

1047 Budapest,
Baross u. 99.

Ellenáramos Keverő-szárítógép

GYÁRTÓ: MAG KFT

FORGALMAZÓ: HOLIMEX KFT

RUDOLF PÉTER +36 30 940 7361
ügyvezető igazgató


A gép különféle szemcsés és poros anyagok, stb. elsősorban felületi nedvességtartalmának csökkentésére alkalmas. A munkatér vályú alakú, melynek az anyaggal érintkező részét fűtőköpeny veszi körül. A fűtőköpenybe áramló meleg víz a munkatérbe levő anyagot felmelegíti. A termék egyenletes melegítése az anyag folyamatos keverése által biztosított. A hő hatására elpárolgott nedves levegőt a gépből el kell szívni.

Jellemzően feldolgozásra kerülő anyagok: teljes szója, hidegen sajtolt napraforgó, préspogácsák, szőlő mag, hidegen sajtolt repce préspogácsa és ezek őrleményei, nedves előkeverékek, fő őrlemények, stb.

A gépben tengelyen forgó szalag spirálok végzik a keverést, homogenizálást, kitárolást. A berendezés egyedileg, illetve technológiai vonalba építve is használható.

Az ellenáramos keverő-szárítógép pneumatikus működtetésű, holttér mentes fenéknyitással ellátott. A gép működtetése gazdaságos, a hőkezelés, keverés kíméletesen bánik az anyagok beltartalmával.

A meleg vizes fűtés duplikátoron keresztül ellenáramlásban adja át a hőt. A külső felületek hőszigeteléssel vannak ellátva. A párás levegő elszívására két levegőcsonk szolgál.

Teljesítmény: 1-5 tonna/óra, anyagtól illetve kiszolgálástól függően.

Motorteljesítmény: 5,5 kW.

Cv=3

Keverési idő: 3 perc

Kapacitás: 5000 liter

1 méretben, rozsdamentes kivitelben is gyártjuk.