address

1047 Budapest,
Baross u. 99.

Kőkiválasztó

A gép feladata szemcsés anyaghalmazból (pl. gabonaféle) a szemcsés anyaggal megegyező méretű, de nehezebb súlyú anyagok (pl. kő, kavics, üveg, stb.) kiválasztása. A biztonságos szétválasztás azáltal biztosított, hogy a termék és a nehéz részek lebegési sebessége eltérő.

A kőkiválasztó technológiai sorrendet tekintve a nagyság szerint (rosták) és légáramlással osztályozó gépek (szélszekrények) után kerülhet beépítésre. Tehát a kőkiválasztóra kerülő anyaghalmazból a fentebb felsorolt gépekkel el kell távolítani a nagyobb, a kisebb (rög, törtszemek, homok, por), valamint a légosztályozással szétválasztható (pelyva, szorult szemek, stb.) anyagokat.

A kőkiválasztó a fenti tisztaságú anyaghalmazból rendeltetésszerűen csak követ, kavicsot, üvegdarabot, fémet képes kiválasztani. (A gép fémkiválasztó képessége nem helyettesíti a mágneseket).

Vibromotoros hajtása – állítható tartószerkezeten – lengéscsillapítók segítségével mozgatja a speciális bevonatú rostát. Megszívócsonkra épített pillangószeleppel a megszívás az anyagbevezető cső alatti terítőlemez segítségével pedig az anyag szétterítése szabályozható. Speciális gumirugós alátámasztás nyugodt járást biztosít. Kizárja a káros rezgések keletkezését. A gép lejtésszöge különböző anyagokhoz, teljesítményekhez igazítható. A precíz munkát a sokféle szabályozási, állítási lehetőség garantálja.

Kivitel: egyrostás, kétrostás, cirkuláló levegős.

Kőkiválasztó berendezés