address

1047 Budapest,
Baross u. 99.

Cirkoszeparátor

A gép a silókban, koptatókban használható független gépként, vagy tisztító rostával, intenzív hámozógéppel kombinálva. Feladata a gabonából a könnyű anyagok eltávolítása (por, pelyva, szorult szemek, stb.). A gép kis fajsúlykülönbségek mellett is pontosan és megbízhatóan választja ki légárammal a gabonából az azzal elvegyült, könnyebb térfogatsúlyú keverékességet. Továbbá alkalmas a köles közül a varjúkörmök eltávolítására is.

A jó kiválasztás a nyomó és a szívólevegő kombinációján alapszik, mivel a nyomólevegővel könnyebben lehet osztályozni, ez az elv itt is figyelembe van véve. A cirkoszeparátor teljes egészében keringtetett levegővel dolgozik, külön porelszívásra, levegőtisztításra nincs szükség. A tisztító levegőt a gépre épített ventilátor biztosítja. A kiválasztott port, léhát, héjszerkezeteket gyűjtőcsiga távolítja el a gépből.

Üzemeltetésével energia, hely, beruházási költség takarítható meg. (Elmaradnak a ciklonok, légelzárók, hajtóművek, porszűrők, légcsövek.) Teljes mértékben környezetkímélő gép, mivel poros levegő a gépből nem távozik. Az felső képen gabona előtisztító (repce tisztítás) gépsor vezérgépei láthatók:

gabona előtisztító (repce tisztítás) gépsor vezérgépei