address

1047 Budapest,
Baross u. 99.

Nedves kukorica bedolgozása a takarmány tápba

A Malomipari Gépgyártó Kft (MAG KFT) magáévá tette az utóbbi években – energia megtakarítási okok miatt – terjedőben levő és országos programmá váló szárítás nélküli kukorica tárolás jelentőségét, folytatva az Élelmiszeripari és Gépgyár és Szerelő Vállalatnál (ÉLGÉP) szerzett több évtizedes tapasztalatát.

Hagyományos takarmánykeverő üzemi profiljához csatlakozóan a MAG Kft a nedvesen tárolt kukorica feldolgozásának, egyéb száraz vagy folyékony komponensekkel komplett tápokká történő keverésének témakörében érdekelt. A nedves kukorica feldolgozására alkalmas technológiákat részben a keverőüzemekben és malmokban használatos gépészeti berendezésekből  (szállítóeszközök, adagolók, tartályok, stb) részben pedig kimondottan erre a célra kialakított gépekből állítja össze.

Az anyagban szereplő technológiai folyamatábrák egy nyirkos és egy folyékony végtermékű – nedves kukoricára alapozott – keverék takarmány előállítására alkalmas üzemet mutatunk be. Ezek a technológiák a felhasználó mezőgazdasági üzemek igényei és pénzügyi lehetőségei szerint bővíthetők vagy szűkíthetők, illetve többféle változatban kialakíthatók.

Az ismertetett egyedi gépek a nedves kukorica feldolgozás speciális gépei, amelyek komplett technológiákba is beépíthetők, de egyedileg is megrendelhetők. A MAG Kft a felhasználók rendelkezésére áll nedves kukorica feldolgozó üzemi technológiák, berendezések, gépek tervezésével, gyártásával, szerelésével és üzembe helyezésével, egyedi igények esetén is.