address

1047 Budapest,
Baross u. 99.

Komponenstartályok bővítése prémium kutyatáp gyártáshoz

Partnerünk prémium kutyatáp gyártásával bővíti termék palettáját. Termék kínálatában megjelennek olyan kutya szárazeledelek melyek az érzékeny házi kedvencek számára is minden probléma nélkül fogyaszthatóak lesznek. Nem tartalmaznak glutént, szóját, csirkehúst.

Az új fajta tápok alapanyagai nem fértek el a rendelkezésre álló 8 napi tartályban, szükség volt a tartályrendszer bővítésére további 5 komponens tartály beépítésével. A tartályok szénacélból készültek, a tartályok telítettségét szintjelzőkkel érzékeljük.

Betároló tartály rendszer átalakítása

Az új tartályok beépítése megkövetelte a betároló rendszer átalakítását. Az alapanyagokat serleges felvonó juttatja a tartályok fölött végig futó láncos szállítóra. A korábbi láncos szállítót kicseréltük egy kétfedélzetes rédlerre. A kétfedélzetes rédlerek a mind az előre menő, mind a vissza futó láncágban képesek agyagot szállítani.

Ezért a serleges elevátor által a láncos szállítóra juttatott anyagot így be tudtuk tárolni az új komponens tartályokba is, a teljes anyagmozgató rendszer átépítése nélkül.

Vezérlés átalakítása

Korábbi vezérlő és mérleg rendszer 8 komponens betárolására és összemérésére volt alkalmas. Az új komponens tartályok használatához a régi vezérlő rendszert korszerű PLC-s vezérléssel bővítettük. Komponens tartályok töltésekor a kezelő kiválaszthatja, melyik tartályt kívánja tölteni. A vezérlés kinyitja a tartály és a láncos szállító közé épített pneumatikus tolózárat, elindítja a serleges elevátort és a kétfedélzetes láncos szállítót. A tartályra szerelt szintjelző segítségével visszajelzést ad a tartály telítettségéről.

Prémium termék gyártásához szükséges összetevők mérlegtartályba történő bemérése flexibilis csigákkal történik.

A rendelkezésre álló szűk helyen, a meglévő összemérő rendszert megbontása nélkül, flexibilis csigák alkalmazásával tudtuk megoldani a komponensek mérlegbe juttatását. A gyártás során a mérleg elektronika vezérli melyik összetevőből mennyi kerüljön a termékbe. A Komponensek receptúra szerinti összemérése után kezdődik meg az alapanyagok feldolgozása.

A kétfedélzetű rédler és a flexibilis csigák alkalmazása tette lehetővé azt, hogy a teljes átépítést öt nap alatt el tudtuk végezni.