address

1047 Budapest,
Baross u. 99.

Hajdina, köles és árpa hántolására és őrlésére alkalmas univerzális malmot adtunk át

Napjainkban a táplálkozás terén egyre meghatározóbb szerepet töltenek be az úgynevezett „superfood”-ok. Az ilyen rendkívül magas tápértékű és az egészséges életmódot elősegítő élelmiszerek térnyerése az utóbbi években meglehetősen dinamikus volt, és a jövőre nézve ez még csak a kezdet. Hazánkban és a régióban a malomipar még nem képes megfelelően kielégíteni a szükségletet. Ennélfogva kiváló beruházási lehetőséget nyújt az iparág kisebb résztvevőinek, akik az elmúlt években hátrányba kerültek a nagy malmokkal szemben. Az egészségcentrikus táplálkozás jelenleg nincs maradéktalanul és megfelelő minőségben kiszolgálva alapanyagokkal, így azokat kifejezetten magas haszonnal lehet értékesíteni piacon.

Cégünk hosszas előkészítő munkák és technológiai tervezést követően a 2021-es év során legyártotta a külföldi partnerünk számára leszállította az elkészített berendezéseket. Technológus partnereink segítségével a legkiválóbb megoldást tudtuk nyújtani a megrendelőnk számára. Az elkészült üzem alkalmas hajdina, köles és árpa tisztítására, hántolására és őrlésére egyaránt.

A partnerünk országában érvényben lévő szigorúbb tűz- és robbanásvédelmi előírások miatt a malom szinte teljes egészének ATEX zóna 20-21-es besorolást el kellet érnie. Cégünk gépei ennek a kihívásnak is meg tudtak felelni. Elköteleződésünk az egyre szigorodó hazai szabályozásoknak is megfelelni a jövőben. Továbbá mérnökeink folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogyan lehetünk képesek túlteljesíteni akár a jelenleg érvényes előírásokat, jogszabályokat.