KISÜZEMEK

Kérjük, hogy "kisüzem" építésének elhatározása előtt szakítson időt javaslatunk tanulmányozására. Reméljük, döntése meghozatalába segítségére lehetünk.

Mindenek előtt, gyakorlatunk alapján rögzíteni kívánjuk, hogy a kisüzemek nem lehetnek vetélytársai a multinacionális nagyüzemeknek, de ugyanakkor a kisüzemekkel előállított termékek az eladhatóság érdekében a nagyüzemi termékeknél nem lehetnek rosszabbak.

Elsősorban olyan termék előállítására kell gondolnia, melynek alapanyagát meg tudja termelni és az előállított terméket feldolgozott formában tudja értékesíteni, pl. malom építésében gondolkodjon, ha gabonát - jó minőségűt, lehetőleg biot - termel, ezt kisüzemben feldolgozza, megőrli és az előállított termékből különböző sütőipari és azonnal fogyasztható terméket állít elő helyi üzletek, éttermek számára.

Törekednie kell, hogy sokféle ízletes, egészséges terméket tudjon előállítani tájjellegű ízekkel, egyedi nagyüzemeknek "kicsi" termékskálával.

Törekednie kell az univerzális jellegre, olyan üzem építése célszerű, ahol többféle alapanyag feldolgozható (rozs, búza, kukorica stb). Az előállított anyagok legyenek alkalmasak sütés, főzés, extrudálás igényeinek megfelelően, változtatható szemcsemérettel.

Gépek:
Csak olyan gép, üzem telepítésében érdemes gondolkodni, amelyek 24 órás tartós üzemelésre alkalmasak, egyszerűen kezelhetőek és a higiéniai előírásoknak megfelelnek.

Üzemek:
Az üzem és környezete meg kell, hogy feleljen az élelmiszer előállítási követelményeknek. Takarítható, tisztítható, fertőtleníthető burkolatok; megfelelő szociális helységek, kézmosók, raktárak, tárolóhelyek kialakítása vegye figyelembe az élelmiszer higiéniai előírásokat.

Munkavédelem: Üzem gépeinek telepítése, maguk a gépek elégítsék ki a biztonságos munkavégzés körülményeit.

Kezelhetőség: Legyen biztosítva az egyszerű üzemeltetés lehetősége, a gépek tisztítása, karbantartása, alkatrész ellátása.

Telepített, átadott kisüzemeinkről készült fotókért kattintson ide.

A fenti néhány alapvető szempont megjelenik a MAG KFT által gyártott gépeknél, üzemeknél.

Gépeink tartós, 24 órás üzemelésre lettek kialakítva. A gépek gyártása az élelmiszer higiéniai követelményeknek megfelelő alkalmazott gépelemeink (hajtómű, motor, csapágy) első osztályú EU gyártóktól származnak.

A MAG KFT szakembereinek szakmai tapasztalat különböző kisüzemek szállítását tudják Önnek biztosítani.

Malmok: búza, rozs, kukorica, tritikálé, durum, tönköly

Hántolók: köles, árpa, borsó, csicseriborsó, cirok, búza, kukorica, hajdina

Keverékek: cél lisztek, sütőporok, sütemény-keverékek, lisztjavító szerek

Takarmánykeverők: premixek, koncentrátumok, állatspecifikus tápok: hal, csirke, pulyka, sertés, kacsa stb.

Szőlőmag feldolgozás, mag kiválasztás: szárítás, hántolás.

Részletekért hívja a 06 1 231 0868-as telefonszámot
vagy írjon e-mailt a info@magmilling.hu -ra

Gépeinkre az FVM gépkatalógusából támogatás igényelhető. (részletek az aktuális pályázati kiírásban)

Kapcsolat