Rosta

Üvegdarálás
2017-06-23
Szállítógépek
2018-10-08
VR vibációs rosta

VR vibációs rosta

vibrációs rosta
A száraz kutya, macska eledel gyártása során a termékben lévő tápanyagok feltárást és a termék formázását az extrúder végzi. Ez a berendezés határozza meg milyen szemcseméretű és alakú lesz a késztermék. Az extrudálás után történik a táp szárítása majd zsírzása, egy speciális erre a célra kialakított berendezésben.

Az anyagmozgatás és szárítás során a termék töredezik, por képződik. A keletkezett port partnerünknél korábban csak a csomagolás előtt választották ki a késztermékből. Ennek következtében a port, töredezett, nem megfelelő méretű, alakú terméket is feleslegesen zsírozták. Mely gyártási többlet költséget és porosabb csomagolt terméket jelentett, mert a csomagolás előtt kevésbé lehet kiválasztani a zsíros tapadós port a késztermékből.

A vibrációs rosta feladata:

A gyártástechnológia javítása érdekében már a zsírzó berendezés előtt szeretnék a port, töredezett terméket kiválasztani a tápból. Erre a feladatra tökéletes választás volt a MAG Kft VR60/100 típusú vibrációs rostája.

A rostánk alkalmas nagy mennyiségű szemcsés, darabos termékből kiválasztani a nem kívánt szemcseméretű halmazt. A rostákat öt féle méretben gyártjuk. Tisztítási teljesítményük 5t/órától 100 t/óráig terjed. A berendezés három frakciót képes egymástól szétválasztani. A felső rosta a terméktől kiválasztja a nagyobb méretű frakciót. Az alsó rostán pedig átesik a termékben lévő por.

A beépítésre került rosta feladata por kiválasztás volt, ezért csak egy rostakerettel rendelkezik a beépített vibrációs rosta. A kiválasztott port, tört tápot a rosta alatt zsákban gyűjtik későbbi visszadolgozás céljából.
vibrációs rosta

A vibrációs rosta beépítése:

A rosta beépítése már egy kész technológiai sorba történt. Nem lehetett elhelyezni a rostát a szárító és a zsírzó közt. Szükség volt egy 200 mm átmérőjű rozsdamentes szállító csiga beépítésére, mely a szárítóból eljuttatja a tápot a rostára. A portól megtisztított terméket a rozsdamentes acélból készült SE-5 típusú serleges felvonónk emeli 4,5 méter magasságba, hogy vissza tudjuk surrantani a terméket a zsírzó berendezésbe.

A serleges elevátort a helyi speciális igényeknek eleget téve olajálló hevederrel és fém serlegekkel készült. A serleges felvonó lába “öntisztuló” ennek következtében a termékváltáskor nem kell a serleges elevátor lábat kézzel kitisztítani. Az SE-5 típusú serleges felvonónk legnagyobb szállítási kapacitása 30 m3 / óra, magassága akár 30 méter is lehet.

Kapcsolat